Hitta den billigaste hemförsäkringen 2024 - Billigastehemförsäkring.se (2024)

Hitta den billigaste hemförsäkringen 2024 - Billigastehemförsäkring.se (1)

Vi jämförde priser från försäkringsbolag över hela landet för att hitta prisvärda hemförsäkringar i varje län.

Du behöver inte välja mellan bra innehåll och ett överkomligt pris när du ska köpa en försäkring till ditt hem. En billig hemförsäkring kan också erbjuda god täckningsgrad.

Billigaste Hemförsäkring analyserade prisuppgifter från flertalet försäkringsbolag för att hitta de billigaste hemförsäkringsbolagen i landet. Priserna i tabellen nedan är baserade på en hemförsäkring för en 30-årig man som bor i en hyres-/bostadsrätt om 50 m2 i en storstad. Din premie kommer att skilja sig åt.

Varför du kan lita på Billigaste Hemförsäkring: Vi följer strikta redaktionella riktlinjer för att säkerställa rättvisa och noggrannhet i det vi skriver om för att hjälpa dig med att välja den hemförsäkring som fungerar bäst för dig. Här är en lista över våra partnersoch så här tjänar vi pengar.

Billig hemförsäkring från topprankade försäkringsbolag

Billigaste Hemförsäkring tittade på genomsnittliga priser från några av våra högst rankade försäkringsbolag för att ta reda på vilka som har de mest prisvärda hemförsäkringspremierna.

Använd tabellen nedan för att se genomsnittliga årspriser, tillsammans med vårt betyg.

Försäkringsbolag Genomsnittlig årlig premie Billigaste Hemförsäkrings betyg
Hedvig Hemförsäkring 1 548 kr 4.7 av 5.0
Gofido 1 548 kr 4.4 av 5.0
Evoli 1 620 kr 4.1 av 5.0
ICA Hemförsäkring 1 716 kr 4.0 av 5.0
Moderna - Hemförsäkring 1 908 kr 3.8 av 5.0
Dina Försäkringar - Hemförsäkring 1 788 kr 3.7 av 5.0
Folksam Hemförsäkring 2 112 kr 3.4 av 5.0
Gjensidige Hemförsäkring 1 620 kr 3.2 av 5.0

Var du bor har vanligtvis stor inverkan på kostnaden för försäkringen över ditt hem och dina ägodelar. Hur kustnära bostaden är, kriminalitet i ditt område, befolkningstäthet och andra faktorer kan påverka din försäkringspremie. Använd kartan nedan för att se det billigaste hemförsäkringsbolaget i varje län och dess genomsnittliga årspris.

Källa: Tacotech AB

Län Billigaste hemförsäkringsbolag Genomsnittlig årlig premie
Blekinge ICA Hemförsäkring 1 548 kr
Dalarna Hedvig Hemförsäkring 1 548 kr
Gotland Gofido 1 428 kr
Gävleborg Hedvig Hemförsäkring 1 308 kr
Halland Hedvig Hemförsäkring 1 668 kr
Jämtland Gofido 1 428 kr
Jönköping Hedvig Hemförsäkring 1 668 kr
Kalmar Gofido 1 548 kr
Kronoberg ICA Hemförsäkring 1 668 kr
Norrbotten Hedvig Hemförsäkring 1 668 kr
Skåne Gofido 1 908 kr
Stockholm Evoli 2 148 kr
Södermanland Evoli 1 668 kr
Uppsala Hedvig Hemförsäkring 1 788 kr
Värmland Evoli 1 548 kr
Västerbotten Gofido 1 428 kr
Västernorrland ICA Hemförsäkring 1 668 kr
Västmanland Hedvig Hemförsäkring 1 188 kr
Västra Götaland Gofido 1 668 kr
Örebro Hedvig Hemförsäkring 1 668 kr
Östergötland Gofido 1 428 kr

Tabellen ovan visar exempelpriser som gäller för specifika boendeförhållanden i respektive län. För att du ska få korrekta uppgifter, som gäller för ditt boendeförhållande, är det bäst att gå in på respektive försäkringsbolags webbplats och begära en offert.

Billigaste hemförsäkringen för olika situationer

Bara för att ett försäkringsbolag är billigast vid en rad omständigheter betyder det inte att det försäkringsbolaget alltid kommer att vara det billigaste alternativet. Billigaste Hemförsäkring tittade på hur de olika boendeformerna påverkar de billigaste hemförsäkringspriserna som finns.

För att bestämma de bästa försäkringsbolagen för varje kategori, jämförde Billigaste Hemförsäkring priser bland företag som erbjuder hemförsäkringar i minst 10 län. Vi tittade på var och en av följande kategorier:

  • Billigaste hemförsäkringen för hus: Hedvig, 7 620 kr per år (635 kr per månad).
  • Billigaste hemförsäkringen för bostadsrätt:Gofido, 1 308 kr per år (109 kr per månad).
  • Billigaste hemförsäkringen för hyresrätt: ICA Hemförsäkring, 1 224 kr per år (102 kr per månad).
  • Billigaste hemförsäkringen för student: Hedvig, 1 032 kr per år (86 kr per månad).

Priserna är genomsnittliga och varierar beroende på ett antal olika faktorer som exempelvis var du bor i landet, din ålder, värde på lösöre och självriskbelopp.

Hur man skaffar en billig hemförsäkring

Vissa försäkringsbolag kräver lite mer ansträngning än andra, men det finns en mängd olika sätt att få en billig försäkring för ditt hem och dina ägodelar. Nedan följer några av de vanligaste sätten att få en billigare hemförsäkring.

Leta. Teckna inte den första försäkringen du får en offert på. Vi rekommenderar att du jämför priser från minst tre försäkringsbolag för att hitta det mest prisvärda alternativet.

Försäkra ditt hem för rätt belopp. Försäkra inte ditt hem baserat på dess nuvarande marknadsvärde (det vill säga hur mycket bostaden skulle kunna säljas för). Istället bör du försäkra den utifrån hur mycket det skulle kosta att bygga om din bostad om olyckan är framme. Låt ditt försäkringsbolag uppskatta ditt hems återanskaffningsvärde så att du kan försäkra ditt hem för rätt belopp.

Samla dina försäkringar. Många försäkringsbolag erbjuder rabatt om du kombinerar hem- och bilförsäkring för att göra båda försäkringarna mer överkomliga.

Öka din självrisk. Du kan sänka din premie genom att välja en högre självrisk, men se till att du har tillräckligt med pengar för att kunna betala självrisken om du skulle behöva göra en skadeanmälan.

Undvik att anmäla mindre skador. De flesta hemförsäkringsbolagen erbjuder rabatt för kunder som inte har lämnat in en skadeanmälan de senaste tre till fem åren. Om du kan, bör du kunna undvika höjning av din premie genom att betala ur egen ficka för reparationer i hemmet, lämna därför endast in en skadeanmälan när det är absolut nödvändigt.

Undvik riskfyllda köp. Allt som anses vara riskfyllt ur ett försäkringsbolags perspektiv, inklusive studsmattor och pooler, kan höja kostnaderna för din hemförsäkring. Så tänk verkligen igenom ett köp av swimmingpool om du vill ha en billig försäkring.

Investera i inbrottslarm och brandlarm. Att göra sitt hem säkrare kan innebära en billigare hemförsäkring på lång sikt. Många försäkringsbolag erbjuder rabatter om du har installerat anordningar som skyddar ditt hem mot exempelvis brand och stöld.

Vad påverkar priset på hemförsäkringen?

Ett antal faktorer påverkar priset på hemförsäkringen. Följande aspekter av både dig som person och ditt hem kan påverka hur mycket du betalar för din försäkring:

  • Län du bor i
  • Stad du bor i
  • Ditt postnummer
  • Din ålder
  • Ålder på ditt hem
  • Boyta
  • Biyta
  • Antal inneboende
  • Specifika funktioner och installationer i ditt hem
  • Ålder och skick på ditt tak
  • Din anspråkshistorik
  • Täckningsomfång
  • Försäkringsbolag du väljer
  • Självrisker

Att ta in offerter från flera försäkringsbolag kan hjälpa dig att hitta det bästa och billigaste alternativet för dig.

Vad du kan förvänta dig när du ansöker om en billig hemförsäkring

Att ansöka om en billig hemförsäkring är ungefär som att skaffa vilken hemförsäkring som helst. Men om din högsta prioritet är att hitta ett lågt pris bör du vara medveten om några saker:

  • Granska dina offerter efter avvikelser: Du kanske tror att ett försäkringsbolag är billigare än ett annat, bara för att sedan upptäcka att din täckning eller ansvarsförsäkring är betydligt sämre. För att få en så exakt jämförelse som möjligt bör du se till att täckningsgraden och ansvarsförsäkringen är så nära som möjligt bland de olika bolagen.
  • Utnyttja rabatter: Om du tar in offerter online kan du behöva välja vilka rabatter som ska inkluderas i din offert. Se till att du läser beskrivningarna så att du kvalificerar dig för de rabatter du väljer.
  • Se till att offerterna uppfyller eller överstiger bolånekraven: Ditt bolån kan kräva att du har en viss nivå av täckning i din hemförsäkring, sannolikt tillräckligt för att betala av lånet om bostaden förstörs eller tillräckligt för att bygga om bostaden. Om offerten är billig, på grund av låg täckning, kanske din försäkring inte uppfyller din långivares krav. Försäkringsexperter rekommenderar att du har tillräcklig täckning för att ge ekonomiskt skydd för hela återanskaffningsvärdet på ditt hem, inte bara avbetalningen på bolånet.

När du har hittat ett försäkringsbolag som du vill köpa en försäkring från, måste du förmodligen fylla i och underteckna en ansökan. Du kan behöva betala minst en månad i förväg för att försäkringen ska börja gälla.

Behörighetskrav för en billig hemförsäkring

Många husägare är kvalificerade för en billig hemförsäkring, men de allra billigaste hemförsäkringarna har sannolikt några saker gemensamt:

  • Ingen skadeanmälningshistorik: Försäkringsanspråk ökar i allmänhet din premier, så ju färre anspråk du har lämnat in under åren, desto mindre sannolikt är det att du kommer att se ökning av din premie. Du kan till och med behöva teckna ett nytt försäkringsskydd eftersom din försäkring inte förnyades på grund av skadefrekvensen.
  • Bra underhåll av fastighet: Försäkringsbolag är mindre benägna att vilja försäkra dåligt underhållna hem, eftersom dessa hem kan utgöra en högre risk för omfattande skador. Många hemförsäkringsbolag fokuserar på takens ålder och skick för att fastställa kostnaden för din försäkring.
  • Låg risknivå: Hem med den lägsta risken för skador, oavsett om det är för brand, vatten, el eller annan försäkringsrisk, kommer sannolikt att ha de lägsta premierna. Försäkringsbolag tar ut en högre premier om det finns en större sannolikhet för att en skadeanmälan görs.

Med detta sagt kommer de flesta husägare att kunna hitta den billigaste hemförsäkringen för sin livssituation. Eftersom premierna varierar beroende på så många faktorer kommer det lägsta priset att vara subjektivt. Att förstå dina behov och leta kan hjälpa dig att jämföra priser.

Vad du bör tänka på när du köper en billig hemförsäkring

En billig hemförsäkring kan många gånger rädda din budget, men se till att du också skaffar en försäkring med adekvat täckning. Att snåla med hur mycket en försäkring täcker för att spara några hundralappar kan sätta dig i en farlig ekonomisk situation, om ditt hem skadas eller förstörs i en olycka som inte bär täckning. Försäkra dig därför både en och två gånger om att allt som du vill ha försäkrat via din hemförsäkring också är försäkrat. Du kanske också bör ta hänsyn till försäkringsbolagets kundservice i ditt beslu*t, för att säkerställa att du väljer ett företag som har god renommé när det gäller att hålla sitt löfte till sina försäkringstagare, när ett krav lämnas in.

Vanliga frågor

Din premier kan komma att öka vid förnyelse av din försäkring efter att du har lämnat in en skadeanmälan. Detta beror på att när du väl har lämnat in en anmälan ser försäkringsbolagen det som att du är mer benägen att lämna in ytterligare anmälningar. För att kompensera för den ökade risken kan försäkringsbolaget debitera dig mer för täckning under en period om tre till fem år efter en skadeanmälan. Innan du lämnar in din anmälan bör eventuellt försöka uppskatta värdet på skadorna. Att veta när och hur man lämnar in ett hemförsäkringsanspråk kan hjälpa dig att avgöra om det är rätt sak att göra i den givna situationen. Skador som inte har ett avsevärt värde över din självrisk kan vara bättre att betala ”ur egen ficka”. Om du har drabbats av en betydande förlust är det vanligtvis det bästa alternativet att lämna in en skadeanmälan till din försäkringsgivare. Du har en hemförsäkring för att skydda dig mot ekonomisk förödelse. Om det skulle vara svårt för dig ekonomiskt att reparera måttliga eller allvarliga skador på ditt hem, är en hemförsäkring viktig.

Många faktorer påverkar din hemförsäkringspremier. Om din försäkring har förnyats och du inte har gjort några andra ändringar, kan företaget ha höjt sina underliggande priser för hela landet genom en regulatorisk godkännandeprocess . Dessa prisåtgärder svarar vanligtvis för stigande kostnader för katastrofförluster, ökade återförsäkringskostnader, störningar i leveranskedjan som påverkar byggmaterial och arbetskraft och social inflation. Om du gjort försäkringsändringar, som att lägga till en olycksfallsförsäkring eller öka dina försäkringsgränser, kommer du sannolikt att behöva betala mer för din försäkring. Och om du lämnat in en skadeanmälan kan du få en ökning av din premier när din försäkring förnyas.

Samlingsrabatter är ofta några av de största sparmöjligheterna som försäkringsbolagen erbjuder sina kunder. Att bunta ihop dina försäkringar är enklare än du kanske tror, det betyder bara att du väljer mer än en typ av försäkring, vanligtvis din hem- och bilförsäkring, med samma försäkringsbolag, vilket leder till rabatter på båda försäkringarna. Även om det kan finnas vissa scenarier där det är mer meningsfullt att ha dina försäkringar hos olika bolag, kan du dra nytta av att få offerter på samlade försäkringar. Du kan spara pengar och göra dina försäkringar lättare att hantera, på en och samma gång.

Din laptop, TV, PC och surfplattor omfattas vanligtvis av den personliga egendomsdelen av en vanlig hemförsäkring. Det kan dock finnas gränser i ditt avtal gällande den maximala utbetalningen du kommer att få. Du kan ofta höja dessa gränser genom att skriva en lista på alla dessa saker. Att skapa en heminventering av all din personliga egendom, om du inte redan har en, kan vara en bra idé. På så sätt, om din egendom blir skadad, har du enkel tillgång till hur mycket den var värd, det kommer dessutom att göra skadeanmälan smidigare.

Det finns faktiskt två åldersfaktorer som gör gällande prissättning på hemförsäkringen. Försäkringstagarens ålder och hemmets ålder kan påverka kostnaden för din hemförsäkring. Yngre försäkringstagare kan få betala lite mer än mer etablerade försäkringstagare, detta eftersom yngre hemägare kanske inte har samma nivå av finansiell stabilitet för att kunna ta hand om mindre skador själva utan att kontakta försäkringsbolaget. Åldern på ditt hem spelar också en viktig roll för hur mycket du betalar för din försäkring, men det är lite mer komplicerat. Äldre bostäder kan vara dyrare att försäkra på grund av en högre risk för skador från stormar, vattenläckage och bränder, samt behovet av att uppdatera byggmaterial eller renovering. Men att ha ett nyare hem betyder inte per automatik att du kommer att betala mindre. Din självrisk och försäkringens omfattning är vanligtvis en mycket större faktor för din premier än ditt hems ålder.

Metodik

Billigaste Hemförsäkring samlade de genomsnittliga försäkringspriserna för 30-åriga män och kvinnor från en mängd olika försäkringsbolag i varje postnummer i alla 21 län. I vårt exempel bodde försäkringstagaren i en hyres-/bostadsrätt på 50 m2 i en större stad. De hade en självrisk på 4 500 kr på lösöre och 5 000 kr på byggnad.

Hitta den billigaste hemförsäkringen 2024 - Billigastehemförsäkring.se (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5943

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.